Vegan Chocolade-kokosijsjes

Vegan Chocolade-kokosijsjes

Mooi weer? Tijd voor ijsjes! Maak gezonde en zelfgemaakte ijsjes van kokosmelk en pure chocolade. Veel ijsjes zitten bomvol suiker en zijn daarom een niet zo gezonde snack. Bij deze ijsjes zit dat anders, kokosmelk is rijk aan vitamines en anti-oxidanten en er zitten gezonde vetten in. Het is goed voor je huid, hart en een gezond, plantaardig alternatief voor koemelk. Kokosmelk heeft een licht zoete smaak zonder dat er veel suiker in zit. Voor de ijsjes gebruik ik een hele pure chocolade (minimaal 85% cacao) en ijsvormpjes van 50 ml per stuk.

chocolade-kokosijs2

Vegan Chocolade-kokosijsjes

Benodigdheden:
2 ijsvormpjes van ongeveer 50 ml per stuk


Ingrediënten 
voor 2 ijsjes:
100 ml kokosmelk
35 gram pure chocolade (minimaal 85%)
handje kokoschips
optioneel: zoetstof (ik gebruik de natuurlijke no sugar van de Body & Fit)


Voedingswaarden voor 1 ijsje:
Calorieën: 214,1 kcal
Koolhydraten: 4,5 g
Vetten: 19,9 g
Eiwitten: 2,8 g
Vezels: 3,0 g


Bereiding:

Mix de kokosmelk met de zoetstof naar smaak in een bakje en vul de ijsvormpjes hiermee. Zet deze in de vriezer en laat ze daar een nacht staan.

Zet een pannetje op het vuur en verwarm de chocolade au-bain-marie.

Verspreid de kokoschips over een plat bord zodat je het ijsje er straks makkelijk in kan rollen.

Haal het ijsje uit de vriezer en doop hem in de warme chocolade. Rol hem daarna gelijk door de kokossnippers voordat de chocolade gestold is. Enjoy!

chocolade-kokosijs3

Geef een reactie