Snelle aubergine tosti’s

Gister ben ik op zoek geweest naar meer manieren om brood te kunnen vervangen. Als je gezonder eet, ben je ’s middags en ’s ochtends vaak wat langer bezig om je eten klaar te maken omdat je niet altijd zo even hup een boterham kan pakken. Soms heb je hier gewoon even niet zo een zin in of ben je met andere dingen bezig, maar wil je toch snel iets gezonds eten. De aubergine tosti die ik vandaag maakte, is perfect voor zulke momenten. Je hebt niet veel nodig, je bent zo klaar en het is super lekker!

aubergine tosti2

Aubergine tosti’s

Ingrediënten voor 2 stuks:
4 plakken aubergine
8 plakjes kaas
peper en zout

Voedingswaarden voor 1 tosti:
Calorieën: 164 kcal
Koolhydraten: 2,4 g
Vetten: 12,3 g
Eiwitten: 10,0 g
Vezels: 1,6 g

Bereiding:
Snij de aubergine in 4 stevige en gelijke plakken.

Bak de plakken even licht voor in het tostiapparaat totdat ze bijna gaar zijn. (Als de plakken aan de plaat plakken kan je ze beter een beetje invetten)

Beleg 2 van de aubergine plakken met kaas en strooi er wat peper en zout overheen. Leg de andere op de kaas en zet ze terug in het tostiapparaat totdat de kaas volledig gesmolten is.

Eetsmakelijk 🙂

Vind je dit bericht leuk? Volg mij op Facebook!

Geef een reactie