Courgette geitenkaas hapje

In de supermarkt hebben ze zo af en toe courgettes in de vorm van een bolletje. Deze vind ik zelf echt superleuk en kan je met van alles vullen. Laatst kwam ik de bolletjes weer tegen en heb ik er gelijk een paar gekocht. Ik vulde ze met geitenkaas. Het gerechtje is lekker als lunch of als voorgerechtje en erg leuk, omdat je de schil van de courgette als kommetje kan gebruiken. Als je net zo een geitenkaasliefhebber bent als ik zal je het geweldig vinden!

Courgette-geitenkaas-soep2

Courgette geitenkaas hapje

Ingrediënten voor 1 stuks:
1 bolcourgette (250 gram)
100 gram verse geitenkaas
100 ml tuinkruiden bouillon
theelepel maizena
zout en peper


Voedingswaarden:
Calorieën: 291,9 kcal
Koolhydraten: 15,8 g
Vetten: 16,7 g
Eiwitten: 18,9 g
Vezels: 1,6 g


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet een pannetje op het vuur en verwarm de tuinkruiden bouillon.

Snij het bovengedeelte van de courgette eraf en hol de bol uit met een lepel. Snij het vruchtvlees vervolgens ik fijne blokjes.

Scheur de geitenkaas in kleine stukjes en zet het vuur van de bouillon laag. Voeg de geitenkaas in gedeelten en al roerend toe tot dat het helemaal is gesmolten.

Los de maizena op in een eetlepel water. Roer dit maizenapapje vervolgens door het soepje en laat het zachtjes doorkoken totdat het soepje goed is gebonden.

Voeg peper en zout toe naar smaak.

Roer de fijne blokjes courgette door het mengsel en vul de lege courgette hiermee. Sluit de courgette af met het afgesneden bovenkantje.

Bak de courgette 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie