Eibroodjes met geitenkaas en spinazie

Deze eibroodjes met geitenkaas en spinazie zijn handig en lekker voor het ontbijt, een gezonde lunch of als bijgerecht. Door eiwitrijk te ontbijten heb je gedurende de dag een meer verzadigd gevoel waardoor je minder snel wilt snoepen. De ‘broodjes’ kan je van tevoren klaarmaken, zodat je ze ’s ochtends snel kan inpakken voordat je naar je werk gaat. Je kan de broodjes zowel warm als koud eten en ze kunnen ook ingevroren worden voor een langere houdbaarheid.

 

eibroodjes met geitenkaas en spinazie2


Eibroodjes met geitenkaas en spinazie

Benodigdheden:
silicone bakvorm(pjes)Β 


IngrediΓ«ntenΒ voor 8 broodjes:
5 handen spinazie
200 gram verse geitenkaas
16 eieren
snufje knoflook en oregano
zout en peper


Voedingswaarden voor 1 broodje:
CalorieΓ«n: 187 kcal
Koolhydraten: 0,6 g
Vetten: 13,3 g
Eiwitten: 16,1 g
Vezels: 2,0 g


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 120 graden.

Vul de silicone bakvorm(pjes) met de spinazie en verkruimel hier de geitenkaas tussen.

Voeg de knoflook, oregano, zout en peper toe naar smaak.

Klop de eieren in een aparte kom en verdeel het eimengsel in de bakvorm, over de spinazie en geitenkaas.

Bak de eierbroodjes af in 45 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eibroodjes met geitenkaas en spinazie

 

 

Geef een reactie