Snelle koolhydraten eten maakt afvallen moeilijk

Veel mensen hebben moeite met afvallen. Je hebt misschien geprobeerd om minder te eten, of je neemt geen tussendoortjes meer en toch val je niet of nauwelijks af. Sommige mensen eten heel weinig calorieën, je valt hierdoor wel af maar het komt er, als je normaal gaat eten, zo weer bij omdat je je lichaam hier zuinig mee maakt. Ook treedt er bij een hele lage calorie-inname vaak spiervlies op, terwijl je eigenlijk alleen vet wilt kwijtraken.

Je kunt op een makkelijke en gezonde manier afvallen door koolhydraatarm te eten. Je dwingt je lichaam dan om over te gaan op de verbranding van vet. Hierdoor val je snel af en behoud je meer spieren. In tegenstelling tot andere diëten is het koolhydraatarm dieet veel beter vol te houden, omdat je geen last hebt van een hongergevoel en je heel lekker kunt eten.


Het is moeilijk om af te vallen als je veel koolhydraten eet

De meeste mensen eten de hele dag door koolhydraten en halen hier het grootste deel van hun energie uit. Hierdoor wordt het erg moeilijk om af te vallen. Je lichaam moet namelijk eerst al de koolhydraten verbranden, voordat je over kan gaan op het verbranden van vetten. Omdat er vaak ontbeten en geluncht wordt met brood en we ’s avonds vaak rijst, pasta of aardappelen eten, zal ons lichaam niet over gaan op het verbranden van vet, omdat je daar teveel koolhydraten voor binnenkrijgt.


Vet verbranden door koolhydraatarm te eten

Wanneer je lichaam niet voldoende koolhydraten binnenkrijgt om energie op te wekken, heeft het lichaam een andere energiebron nodig. Je lichaam zal in dit geval overgaan op de verbranding van vetten. Op deze manier kan je maximaal twee kilo per week kwijtraken, zonder minder te eten. Ook voel je je snel energieker en minder hongerig als je de snelle koolhydraten laat staan.

Om jouw lichaam over te laten gaan op het verbranden van vet, eet je tussen de 20 en 50 gram koolhydraten per dag. Na ongeveer 48 uur heeft jouw lichaam alle koolhydraatreserves verbrandt en ga je over op vetverbranding. Je begint dan meestal gelijk af te vallen en zal snel merken dat je lekkerder in je vel zit. Je hoeft niet bang te zijn voor een jojo-effect omdat je jezelf niet uithongert en je lichaam dus niet zuinig wordt met de energie die je binnenkrijgt.

 

Wat mag ik dan precies eten als ik koolhydraatarm eet?

Een koolhydraatarm dieet bestaat vaak uit veel gezonde vetten, groentes, noten, zaden, vlees en vis. Deze kan je ook terugvinden om mijn koolhydraatarme voedingslijst. Hier staan allemaal producten die je kan eten als je twee kilo vet in een week wilt kwijtraken.

Voor mensen die het moeilijk vinden om gezonde en koolhydraatarme gerechten neer te zetten en wat meer inspiratie willen, heb ik een kookboek geschreven. Hier staan allemaal gerechten in die je helpen om een gezond eetpatroon te vinden en je kunt eten als je wilt afvallen.

Ook vind je op deze website veel koolhydraatarme recepten.

Geef een reactie