Kruidige tomaatjes uit de oven

Tomaten zijn geweldig! Ze zijn lekker, makkelijk als snelle snack, super gezond en je kan er veel mee in de keuken. Gister liep ik door de supermarkt en zag daar hele leuke tomaatjes liggen in verschillende kleuren. Ik weet niet of ze dit vaak hebben, maar ik had ze in ieder geval nog nooit gezien. Natuurlijk kon ik ze niet laten liggen en wilde ze graag gebruiken in een van mijn gerechten. Ik maakte de tomaatjes klaar met verse kruiden, in de oven. Ik at ze zelf ’s avonds als snack, maar ze zijn ook super lekker als bijgerecht of voor op tafel tijdens een verjaardag!


Kruidige tomaatjes uit de oven

Ingrediënten voor 1 schaal:
300 gram cherrytomaatjes
5 basilicum blaadjes
2 takjes verse tijm
2 teentjes knoflook
eetlepel kokosolie
scheutje extra-vergine olijfolie


Voedingswaarden voor de hele schaal:
Calorieën: 216,3 kcal
Koolhydraten: 12,6 g
Vetten: 16,0 g
Eiwitten: 3,3 g
Vezels: 6,6 g


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pak een ovenschaal en doe hier de tomaatjes in.

Snij de basilicum blaadjes fijn en snij de teentjes knoflook in dunne plakjes. Verdeel de basilicum, knoflook en te tijm over de tomaatjes.

Verwarm een flinke eetlepel kokosolie zodat het vloeibaar wordt en besprenkel hiermee de tomaatjes.

Bak de tomaten in ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. De tomaatjes zijn goed als de velletjes kapot beginnen te gaan maar ze nog wel hun stevigheid hebben.

Besprenkel de tomaten met een scheutje extra-vergine olijfolie voor een lekkere smaak. Deze voegen we pas op het laatst toe omdat deze olijfolie niet tegen de 200 graden van de oven kan. (Lees meer over het veilig gebruiken van olie, door op deze link te klikken.)

Laat de tomaten een beetje afkoelen tot ze nog wel warm zijn maar je je niet meer verbrandt.

kruidige tomaatjes2

 

Geef een reactie