kwarktaart met rode vruchten

Dit jaar heb ik voor moederdag een gezond en lekker kwarktaartje met een bodem van amandelmeel gemaakt. Het was heerlijk! En dat zonder suiker! Het taartje doet het ook erg goed op verjaardagen of gewoon lekker als tussendoortje!

koolhydraatarme kwarktaart2

 


kwarktaart met rode vruchten

Ingrediënten voor 1 taartje (6 flinke stukken, diameter van 22 cm):
bodem:
150 gram amandelmeel
1 ei
25 gram kokosolie of roomboter

vulling:
400 gram volle kwark
200 ml slagroom
2 theelepels vanille aroma
4 gelatine blaadjes

topping:
8 aardbeien
handje blauwe bessen
handje rauwe kokoschips


Voedingswaarden voor 1 stuk:
Calorieën: 430,9 kcal
Koolhydraten: 8,0 g
Vetten: 38,3 g
Eiwitten: 13,4 g
Vezels: 2,8 g


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle ingrediënten voor de taartbodem met je handen door elkaar en vorm er een bal van.

Verdeel het deeg gelijkmatig in een ingevette springvorm van ongeveer 22 cm. Maak van het deeg een klein opstaand randje van ongeveer 3 cm.

Bak de taartbodem ongeveer 15 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.

Laat de gelatine blaadjes 5 minuten weken in koud water. Klop ondertussen de kwark, de slagroom en de vanille aroma tot een stevige massa

Verwarm 4 eetlepels water in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het al roerend op in het warme water. Giet de opgeloste gelatine door het kwarkmengsel en klop het nog eens goed door elkaar.

Schenk het mengsel op de afgekoelde taartbodem en laat het geheel in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

Garneer de taart voor het serveren met fruit en kokoschips.

koolhydraatarme kwarktaart3

 

Geef een reactie