Zeewierpasta met zalm

Deze zeewierpasta is een heel gezond alternatief voor de pasta gemaakt van tarwe. Pasta van zeewier bevat namelijk veel vezels, ijzer en Omega 3, maar is tegelijkertijd arm in calorieën en koolhydraten. Bij normale pasta is dit vaak juist omgekeerd. Het zeewier smaakt een beetje apart, maar is in combinatie met vis erg lekker! Dit is een beetje een -de zee op je bord- recept :’D

 

zeewierpasta met zalm


Zeewierpasta met zalm


Ingrediënten 
voor 1 portie:
25 gram Sea­mo­re Zee­wier­ta­gli­a­tel­le bi­o­lo­gisch
1 zalmmoot
7 cherrytomaatjes
een halve courgette
een scheutje azijn (optioneel)
een theelepel geraspte gember (optioneel)
een halve limoen (optioneel)
peper en zout


Voedingswaarden voor 1 portie:
Calorieën: 305,2 kcal
Koolhydraten: 18,8 g
Vetten: 12,9 g
Eiwitten: 26,7 g
Vezels: 9,9 g


Bereiding:

Breng water aan de kook en voeg de zeewierpasta en de geraspte gember toe. Giet een scheutje azijn erbij en knijp de halve limoen uit boven het kokende water (dit verminderd de zeegeur en is optioneel). Laat dit 20 minuten koken.

Bak ondertussen de zalm en de courgette gaar in een koekenpan. Bak de tomaatjes de laatste 3 minuten mee.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af zodra deze gaar is. Pak een bord, snij de groentes en de zalm in stukjes en doe alle ingrediënten bij elkaar. Serveren maar!

 

zeewierpasta met zalm

 

 

Geef een reactie