Zoete aardappelburger

Met deze zoete aardappelburger wordt het makkelijk om (een dag) vegetarisch te eten. Zoete aardappel is namelijk erg lekker en voedzaam. Ze zitten vol met de belangrijke vitamines A, C, B5, B6 en E, mineralen en vezels!

In tegenstelling wat veel mensen denken, zijn zoete aardappels eigenlijk geen aardappels, maar behoren ze tot de familie van de knollen.

zoete aardappelburgers

Zoete aardappelburger


Ingrediënten 
voor 3 burgers:
1 gewassen en geraspte zoete aardappel
6 eetlepels rauwe, gedroogde kikkererwten
3 eetlepels volkorenmeel
1 ei
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
snufje zout en zwarte peper


Bereiding:

Bereidt de kikkererwten zoals op de verpakking vermeld staat. Was en rasp ondertussen de zoete aardappel.

Pureer de kikkererwten even kort (maar niet glad) in een keukenmachine of met een vork.

Meng de geraspte zoete aardappel met de kikkererwten, het ei, het volkorenmeel, kurkuma, paprikapoeder en peper en zout.

Kneed het mengsel stevig samen en vorm er drie burgers van.

Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de burgers ongeveer drie minuten per kant. De burgers zijn klaar als de buitenkant knapperig is en een goudbruine kleur heeft.

Lekker met wat peterselie en een schijfje citroen! 🙂

zoete aardappelburgers3

Geef een reactie